Rare ting jeg har gjort etter at jeg fikk barn

Mange foreldre spør seg selv hva i all verden de drev med før de fikk barn. En ting er sikkert, det var veldig mye jeg ikke gjorde. Her er noe av det rareste jeg har gjort etter at jeg ble mamma:

Rugge på handlevogna. En klassiker blant småbarnsforeldre. Med små barn følger mye barnevogntrilling -vugging, -rugging og -vipping. Så innarbeidet blir dette at alt med hjul og håndtak blir rugget på. For eksempel handlevogna når du er i butikken. Uten barn.

Snakke østlandsk til min nyfødte baby. For en ukegammel baby skjønner vel ikke trøndersk, eller?

Synge julesanger året rundt.

Dikte sanger. Enten på kjente melodier, eller på melodier jeg finner på selv. Sangene handler i stor grad om promp, bæsj og gulp. Det er det hverdagen går i, tross alt.

Synge ute blant folk. Gjerne sanger jeg har diktet selv. Om promp, bæsj og gulp. Sjarmerende. Nevnte jeg at jeg ikke eier sangstemme?

Bøyd meg fram mens mannen løfter opp babyen med ryggen mot meg og tatt et realt magadrag av rumpa hennes – til stor forskrekkelse, fascinasjon og latter fra tenåringsguttene bak meg. Bare vent gutter, om noen år er det dere som står i drikkevareavdelingen på Rema og sniffer etter bæsj.

Juble når et annet menneske bæsjer. En baby som ikke har bæsjet på en stund blir etter hvert en gretten baby. Rekorden her i huset er to uker. Da blir det entusiasme når bleia blir brun, for å si det sånn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s