Master Chef – Hverdagsutgaven

Vi er tilbake i København… Denne gangen skal MasterChef-aspirantene få bryne seg på en ordentlig utfordring. Glem Beef Wellingtons og croquembouch-er – den største utfordringen en ordentlig MasterChef kan få, er å tilberede en typisk småbarnsfamilie-middag.

Velkommen til MasterChef – Hverdagsutgaven!

Hver uke skal nye ambisiøse hobbykokker komponere, tilberede og servere sunn og velsmakende måltider tilpasset småbarnsfamiliers travle hverdag. Måltidene bedømmes av slitne og sultne barn i sin beste småbarnsalder. Hvis du trodde Gordon Ramsay kan få smånaive hobbykokker til å skjelve i trusene, har du noe i vente. Ingen har kjent frykt før de har stirret en sulten unge med lavt blodsukker i hvitøyet.

MasterChef-klokka starter på «maten skulle vært ferdig for en halvtime siden» og må fullføres før dommerne begynner å 1) sutre fordi blodsukkeret har sunket til et farlig lavt nivå 2) dommerne går fra bordet for å se barne-tv og/eller 3) dommerne sovner på gulvet etter et trassanfall.

Underveis dukker det opp mange spennende utfordringer. Det kan være en, flere eller alle av disse (okei, hvem prøver jeg å lure, det er selvsagt alle):

 • Ingen har tatt oppvasken siden gårsdagens middag, og før MasterChef-aspirantene kan begynne å tilberede maten, må de skrape gamle matrester, legge stekepanner i bløt og deretter vaske opp. Deltakerne får plusspoeng for å vaske over kjøkkenbenk og bord.
 • Det bugnende spiskammerset fra den ordinære MasterChef-konkurransen er byttet ut med et kjøleskap halvfullt av slapp mat: myke gulrøtter, en halv gul løk, kjøttdeig som gikk ut på dato i går, en kartong tvilsom melk etc.
 • Stresstest: Midt i matlaginga, mens sausen koker og kjøttet steker, får MasterChef-aspiranten besøk av en toåring som har bæsjet. Matlagingen må settes på vent mens bleie skiftes. Minuspoeng for å glemme å vaske hendene etterpå.
 • Dommerne kan når som helst velge å «hjelpe til». Deltakerne kan selvsagt velge om de vil følge dommernes råd om f.eks å koke risen i saft, men bør være oppmerksome på at trassanfall gir minuspoeng.
img_1921

MasterChef-klokka starter… vel, dere skulle ha vært ferdige for en halvtime siden – hva venter dere på ?! Og forresten, dere må ta oppvasken først.

Dommerne består selvsagt av tre middels kresne 3-4-åringer. Maten blir bedømt etter følgende kriterier:

 • Smak. Maten rangeres etter følgende poengskala: 1 poeng: «æsj, det smaker bæsj!» 2 poeng: «Dette var helt greit men jeg gidder ikke å spise mer.» 3 poeng: «Nam, dette var ordentlig godt altså!»
 • Utseende. Rangeres etter 1: «Æsj, det ser ut som bæsj!» 2: «Eh, hva er dette?» 3: «Kult, det ser ut som bæsj!»
 • Hvor enkelt det er å stikke gaffelen i den.
 • Hvor mye man kan klisse og søle med den.

I tillegg gis ett poeng for hvert minutt dommerne sitter ved bordet.

Vinneren får lov til å ligge på sofaen i 10 minutter.

For mer hverdag, følg Krisemaksimering på Facebook da vel.

 1. Hahaha, spot on! 😄

  Svar

 2. Vakkert! Ler så jeg nesten tisser på meg. 😀

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: