Milepæler når du er gravid

En viktig milepæl: Når magen kan brukes som avlastningsbord. På omtrent samme tid innser du hvor mye søl det er plass til på en gravidmage.

En viktig milepæl: Når magen kan brukes som avlastningsbord. På omtrent samme tid innser du hvor mye søl det er plass til på en gravidmage.  © Monkeybusinessimages | Dreamstime.com – Pregnant Woman Eating Chocolates Sitting On Sofa At Home Photo

De første sparkene, kvalmen som gir seg, å handle de første babyklærne… Det følger mange milepæler med når man er gravid. Noen, som de forannevnte, er ganske åpenbare, og kan feires med god grunn. Andre havner i kategorien «sånt man bare må gjennom». Her er noen av de sistnevnte (rekkefølgen de opptrer i, kan variere):

  • Når puppene berører magen. Gravid = store, tunge pupper og stoooor mage. En ganske fascinerende milepæl er når pupp og mage møtes der nede et sted.
  • Når magen er så stor at det ikke lenger er tvil om hvorvidt du er gravid eller bare litt tjukk. Nå slutter folk å være redde for å spørre om du er gravid, og begynner å tafse på magen og lage koselyder isteden.
  • Når du kan bruke magen som avlastningsbord. På omtrent samme tid innser du at det er umulig å gå gjennom en hel dag uten at klærne blir flekkete. Magen fanger opp alt av smuler og matrester, og det er egentlig ganske utrolig hvor mye et voksent menneske er i stand til å søle. (Det kan jo også ha noe med en sulten gravid kvinne bryr seg mer om hva som kan dyttes inn i munnen enn hva som ramler utenfor.) (Forresten er det bare å venne seg til flekkete klær. Bare vent til babyen kommer og begynner å gulpe.)
  • Når folk sier, «Så stor du er! Er du sikker på at det ikke er mer enn én der inne? Wink, wink, nudge, nudge, høhø.» På omtrent samme tid er det en sjanse for at de mer «erfarne» (det vil si, kvinner som har vært gravide selv) utbryter, «Men du er da ikke stor i det hele tatt!» Og eventuelt legger til, «Jeg var myyyye større da jeg var like langt på vei som deg.» (Til dere som sier dette: Begge deler er like irriterende. Først får du høre at du ser like stor ut som den blåhvalen du føler deg som, så får du høre at du har ingenting å klage over der du vagger rundt, for så stor er du da ærlig talt ikke.)
  • Når du går på do for å tisse, gjør deg ferdig, vasker hendene og er på vei ut fra badet da du innser at du må tisse en gang til.
  • Når du tenker «Aha, så det er sånn det føles å bli nitti.»
  • Når du er så drittlei av å føle deg som er nitti år gammel blåhval med konstante flekker på klærne at du tenker at den h******* fødselen, den kan være så vond den bare vil, nå er det f*** på tide at ungen kommer seg ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: