Jenter og økonomi – et prosjektplanleggingsmøte fritt etter fantasien

Screenshot 2015-03-09 12.36.50

På et DnB-kontor i Lillestrøm:

«Oi, se her ‘a, dere! Her står det i avisa at en drøss med kvinner ikke har peiling på hvor mye de får i pensjon. Og at det er kvinner som er de økonomiske taperne ved skilsmisse. Kanskje vi skulle tilbudt disse kvinnene en innføring i økonomiske spørsmål. Som bank er det tross alt vi som forvalter sparepengene, lånet, forsikringene og pensjonene deres.»

«God idé! Hva skal vi kalle dette kurset, og hvordan skal vi bygge det opp?»

«Hmm… For det første, bør vi være forsiktige med å kalle dem «kvinner». Det får dem til å føle seg gamle og umoderne. Vi må omtale dem som «jenter». Det høres ungt og sprekt ut.»

«Du har helt rett. Og apropos ungt og sprekt, kvinner, jeg mener jenter, er jo svært opptatt av kropp og utseende og trening og helse og sånn. Men ikke så opptatt av økonomi, tydeligvis, høhø. Så hva om vi fokuserer litt mindre på økonomidelen og lar halve kurstiden handle om treningsglede og motivasjon?»

«Kjempelurt! Men du? Kvinner, jeg menter jenter, er jo opptatt av mer enn bare trening. En stor del av det å ta seg bra ut, handler jo om hva man har på seg. Og, let’s face it, mye av de økonomiske problemene kvinner, jeg mener jenter, havner i, bunner i at de shopper så mye. Så hva om vi bruker en del av kurstiden på et moteshow hvor utvalgte butikker viser frem siste skrik?»

«Genialt! Handelsstanden i Lillestrøm er jo også kundene våre, så de blir sikkert kjempeglade for sjansen til å kapre flere shoppegale kvinner, jeg mener jenter.»

«Og apropos samarbeidspartnere, vi sponser jo Lillestrøm Fotballklubb. De burde kanskje inviteres med på kurset? De sliter jo økonomisk stadig vekk, så de ville sikkert ha godt av et kurs om trening og motivasjonsglede mote økonomi. Jeg tror til og med de har kvinnelige fotballspillere!»

«Og så må vi ha med noe med «bobler i glasset». Kvinner, jeg mener jenter, elsker at det bobler i glassene deres. Og noe søtt må vi gi dem, så vi er sikker på at blodsukkeret holdes på topp. Det er ingenting kvinner, jeg mener jenter, liker bedre enn søte rosa ting som de kan spise og så ha dårlig samvittighet etterpå for at de har spist. Og så tar vi den treningsbolken etterpå, sånn at de skal kjenne ekstra på motivasjonen. Dette er girl power, folkens!»

«Supert, da har vi en plan! Da finner vi en mannlig ansatt som kan lære disse kvinnfolkene, jeg mener jentene, et og annet om økonomi, og så kjører vi i gang. Og så bør vi ha en mannlig konferansier som kan holde orden på alle disse kvinnene, jeg mener jentene. Men du, bare for å være sikre på at det kommer noen kvinner, jeg mener jenter, på dette kurset, burde vi kanskje sette opp en kvinnelig, jeg mener, eh, jente-lig, kontaktperson. Kvinner, jeg mener jenter, forstår seg tross alt best på andre kvinner, jeg mener jenter.»

«Lurt. Jeg forteller Hanne om planen vår, så kan hun ta seg av resten.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: